Maatwerklening

Voor:
  • Asbest verwijderen

De Maatwerklening is een lening waarmee je een bouwkundig noodzakelijke woningverbetering kunt financieren. Je kunt deze lening alleen krijgen als je inkomen niet genoeg is om een normale hypotheek te betalen.

Als de situatie in je woning onveilig wordt, bijvoorbeeld door asbest in uw woning, een asbestdak of als de fundering moet worden hersteld, dan is een renovatie zeer noodzakelijk. Heb je onvoldoende financiële draagkracht om een hypotheek voor deze renovatie af te sluiten? Dan kun je met de Maatwerklening een gevaarlijke of onhoudbare situatie oplossen én in je woning blijven wonen. In sommige gemeenten kun je met deze lening ook duurzame maatregelen (bijvoorbeeld isolatie) in de woning financieren.

Bedrag

De lening is minimaal € 2.500. Het maximumleenbedrag verschilt per gemeente of provincie.

Belangrijke voorwaarden

  • De Maatwerklening wordt alleen verstrekt als er onvoldoende inkomen is voor een
    normale lening. Naast het inkomen kijkt SVn naar de waarde van de woning
  • Na beoordeling van de financiële en persoonlijke situatie worden op basis van de
    leennormen en ons kredietbeleid bepaald of er een lening verstrekt kan worden
  • De eerste 3 jaar wordt er geen rente en geen aflossing voor de Maatwerklening in rekening gebracht. De rente wordt door de gemeente of provincie betaald
  • Als je daarna de maandlasten niet (volledig) kan betalen, kun je een financiële toets aanvragen. Er zijn mogelijkheden om een periode geen maandlast of lagere maandlasten te betalen.

Milieu Centraal noemt op deze pagina alleen de belangrijkste voorwaarden en probeert die zo actueel mogelijk te houden. Maar soms verandert er iets; je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Kijk altijd voor meer informatie en alle actuele voorwaarden op de website van de aanbieder van deze lening.