Over Verbeterjehuis.nl

Energie besparen en je huis verduurzamen is goed te doen, als je weet waar je op moet letten. Daar helpt Verbeterjehuis.nl je bij, met advies voor jouw situatie.

Goede isolatie en ventilatie is de basis voor een energiezuinige, duurzame, gezonde en comfortabele woning. Met zonnepanelen, een (hybride) warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet, een zonneboiler en een douche met warmteterugwinning zet je de volgende stappen.

Verbeterjehuis.nl geeft per energiemaatregel oriënterende informatie en helpt je met een Verbetercheck om snel en gemakkelijk te zien welke energiemaatregelen passen bij jouw situatie, wat ze opbrengen en wat de maatregelen kosten. Met de Energiesubsidiewijzer ontdek je of je subsidie kunt krijgen voor energiebesparende aanpassingen in je huis. Op Vind een bedrijf kun je een bedrijf zoeken dat de maatregel voor je kan uitvoeren. Ook is er een overzicht van Aanbieders van leningen.

 

Hoe werkt Verbeterjehuis.nl?

Je vult een paar eenvoudige vragen over je woning (zoals het woningtype en het bouwjaar) in. Op basis van deze gegevens geeft Verbeterjehuis aan welke energiebesparende maatregelen jij nog kunt treffen voor een energiezuinige en aardgasvrije woning.

Verbeterjehuis berekent voor jou de kosten en besparingen van je verbeteringen. Hoe deze indicatie van kosten en besparingen tot stand is gekomen, lees je in de Toelichting berekeningen (opent in een nieuw venster).

Waarom Verbeterjehuis?

Verbeterjehuis.nl komt voort uit afspraken in het Klimaatakkoord van juni 2019. Het Klimaatakkoord bestaat uit maatregelen en afspraken met als doel om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met de helft te verminderen in 2030 (ten opzichte van 1990).

Eén van de afspraken uit het Klimaatakkoord is dat het er voor huiseigenaren één overzichtelijke plek moet zijn waar zij advies kunnen krijgen over energiebesparende maatregelen en de besparing, kosten, financiering en uitvoering van die maatregelen. Daaruit is Verbeterjehuis.nl ontstaan.

Door informatie en advies over energiebesparende maatregelen in huis op één plek samen te brengen, moet het voor huizeneigenaren makkelijker worden duurzame stappen in huis te zetten. 

Na het Klimaatakkoord werd in april 2022 het Nationaal Isolatieprogramma gepresenteerd. Met dit programma wil het kabinet isoleren versnellen. Het doel is om voor 2030 2,5 miljoen woningen te isoleren, met focus op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen (label E, F en G). Huurders en woningeigenaren krijgen hierbij extra ondersteuning en worden geholpen met subsidies en gunstige leningen.

Toegankelijkheid

Bij het ontwikkelen van Verbeterjehuis is rekening gehouden met digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat de site zo veel mogelijk bruikbaar is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Door de website op de juiste manier te bouwen en de inhoud op een goede manier aan te bieden wordt dit bereikt.

De website voldoet aan alle eisen voor toegankelijkheid. Bekijk het rapport toegankelijkheid verbeterjehuis.nl van 11 april 2023.

 

Status toegankelijkheidslabel van Verbeterjehuis. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Zie je een pagina die niet toegankelijk is? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Vermeld in je e-mail om welke pagina en welk onderdeel het gaat.

Bedrijf aanmelden

Een onderdeel van Verbeterjehuis zijn de modules Vind een bedrijf of Aanbieders van leningen. Woningeigenaren, VvE's en huurders kunnen daar een bedrijf vinden dat de maatregelen voor ze kan uitvoeren of waar ze een lening kunnen afsluiten.

Wil je jouw bedrijf aanmelden voor een van deze modules? Dat kan via Smarttwin. Vragen over de module kun je stellen via [email protected]

Vragen of problemen

  • Heb je nog vragen over Verbeterjehuis.nl? Zie je een typfout of werkt de site technisch niet goed? Neem dan contact op via [email protected].
  • Gaat er iets mis met de module Vind een bedrijf of Aanbieders van leningen? Werkt het contactformulier bijvoorbeeld niet goed? Als je een particulier bent kun je een mail sturen naar [email protected]. Bedrijven en organisaties kunnen mailen naar [email protected].
  • Heb je een vraag over de 3D keuzehulp Smart Twin? Kijk op de kennisbank en helpdesk van Smart Twin.

Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen? Raadpleeg dan de site van Milieu Centraal, via www.milieucentraal.nl

Verbeterjehuis.nl is ontwikkeld door de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.