Logo Rijksoverheid

Adviseurs energiebesparing

Aan informatie over een energiezuinig en duurzaam huis is er geen gebrek. Toch kan het lastig blijven om keuzes te maken. Het zijn immers onderwerpen waar je niet dagelijks mee te maken krijgt. Gelukkig is er ook persoonlijke hulp.

Snel online advies

Wil je snel en eenvoudig een eerste advies wat je kunt verbeteren aan je huis? Op deze site vind je de Verbetercheck: een handige online reken- en adviesmodule. Je vult vragen in over jouw woning, en je krijgt advies over wat je kunt doen om je huis energiezuiniger en aardgasvrij te maken. Ook kun je spelen met alle mogelijkheden. Zo ontdek je wat verbeteringen kosten en wat ze je opleveren.

Doe de verbetercheck

Beantwoord de vragen en ontdek hoe jij je huis stap voor stap energiezuiniger en duurzaam kan maken. Je ziet ook meteen wat het je kost en oplevert.

Advies aan huis

Wil je een uitgebreider advies? Dan kan een onafhankelijk adviseur je helpen. Onafhankelijk wil zeggen: de adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen. De adviseur komt jouw woning bekijken en meten. Je krijgt een erkend adviesrapport waarin staat hoe jij je huis kunt verbeteren en wat dat je kost en oplevert. Het advies kost 200 tot 300 euro.

Naar Maatwerkadvies voor woningen

Energieloket: advies en bemiddeling

Bij het Energieloket van jouw gemeente kun je terecht met vragen, vaak telefonisch of per e-mail. In sommige gemeenten zijn er vrijwillige energiecoaches die graag een keer komen kijken in je huis en je een eerste advies geven. Via het energieloket kun je ook in contact komen met professionele energieadviseurs.

Vind jouw energieloket

Bij het energieloket van jouw gemeente kun je terecht met vragen en onafhankelijk advies, telefonisch of per e-mail.

Advies en uitvoering

Een Duurzame aanbieder geeft advies over hoe je je huis in één keer of stap-voor-stap aardgasvrij of energieneutraal kan maken. Daarbij zorgt het bedrijf voor de uitvoering. Je hebt één adres voor advies én uitvoering.

Naar Duurzame aanbieder