Logo Rijksoverheid

Hoe betaal ik het?

Met isolatie, zonnepanelen en duurzame verwarming maak je je huis comfortabeler en verlaag je de energierekening. Maar je hebt wel geld nodig om je woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. Ook zijn er leningen met gunstige voorwaarden en kan je vaak extra geld lenen via je hypotheek. Ontdek alle mogelijkheden.

Welke mogelijkheden zijn er?

Subsidies

Er zijn aantrekkelijke subsidies voor isolatie en duurzame installaties als een warmtepomp. Dat scheelt flink in de kosten!

Meer over subsidies

Geld lenen

Geld lenen voor isolatie of warmtepomp? In dit handige overzicht vind je alle aanbieders van leningen en hypotheken bij elkaar.

Naar overzicht aanbieders

Energiebespaarlening

Lage rente, geen afsluitkosten, boetevrij aflossen: de Energiebespaarlening heeft veel voordelen. Ontdek hoe het werkt en hoeveel je kan lenen.

3 voorbeelden

Lagere energiekosten: hoe aantrekkelijk is het om je huis verduurzamen? Bekijk 3 voorbeelden met kosten, subsidie, besparing en lenen.

Bekijk voorbeelden

Extra hypotheek

Lenen via je hypotheek? Dat kan. Lees hoeveel extra hypotheek je kunt nemen en hoe het werkt.

 

Meer over extra hypotheek

Spaargeld

Spaargeld levert nu weinig op. Is het slim om je spaargeld te gebruiken? Check de voor- en nadelen.

Spaargeld gebruiken

Subsidies en leningen in jouw gemeente

In de Energiesubsidiewijzer vind je alle subsidies en leningen die er in jouw gemeente zijn. Van landelijke tot lokale subsidies, voor woningeigenaren en VvE's. Ontdek ze nu!