Tips voor bedrijf en offerte

Je bent op zoek naar een isolatiebedrijf. Of naar een installateur van warmtepompen, zonneboilers, ventilatiesystemen of zonnepanelen. Misschien wil je eerst graag deskundig advies. Maar waar vind je een erkend en vakkundig bedrijf of adviseur? En waar moet je op letten bij de offertes?

Twee medewerkers van het isolatiebedrijf brengen spouwmuurisolatie aan.

Je hebt je verdiept in de mogelijkheden om jouw huis te verduurzamen en weet wat je wilt verbeteren. Dan is het tijd voor de volgende stap: het regelen van de uitvoering. Dat wil je natuurlijk laten doen door een vakkundig bedrijf. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen, zodat je verschillende partijen met elkaar kunt vergelijken.

Ben je eigenlijk nog op zoek naar iemand die je kan helpen met advies over welke maatregelen jij zou kunnen nemen? Kijk dan op Persoonlijk advies over energie besparen.

Vind een bedrijf of adviseur

Ben je op zoek naar een bedrijf voor isolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Of zoek je iemand die hierover advies kan geven? Bekijk het overzicht van bedrijven en adviseurs. Je kunt eenvoudig filteren op het soort maatregel, kwaliteitsscore of reviews.

Welke bedrijven staan in het overzicht?

Elk bedrijf dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kan zich aanmelden voor het bedrijvenoverzicht. De bedrijven moeten wel de 'Algemene voorwaarden van Platform Verbeter je huis' accepteren. Hiermee verklaren ze onder andere dat ze waarheidsgetrouwe informatie aanleveren en zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.

In het overzicht kun je de bedrijven filteren en sorteren op basis van kwaliteitsscore en reviewscore. Bedrijven krijgen een kwaliteitsscore op basis van de certificering of erkenning die ze voor het aanbrengen van verbetermaatregelen hebben. Ook speelt mee of ze een geschillenregeling hebben, en of ze zijn aangesloten bij een branchevereniging. Bedrijven kunnen gebruik maken van reviews van klanten, en zo een bepaalde reviewscore opbouwen. Reviews vormen dus geen onderdeel van de kwaliteitsscore, het is een apart kenmerk van een bedrijf.

Heb jij een bedrijf en wil je ook in het overzicht opgenomen worden? Lees wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Tips voor de offerte

Heb je een offerte ontvangen? Kijk dan of de volgende onderdelen in de offerte terugkomen:

  1. De materiaalkosten en arbeidsuren moeten afzonderlijk in de offerte vermeld staan. Op de arbeidskosten voor isolatie geldt namelijk een btw-tarief van 9%, terwijl op de materiaalkosten 21% btw wordt gerekend.

  2. Check de certificering van het bedrijf: geldt die voor het onderdeel waar jij een offerte voor opvraagt? Dat een bedrijf (bijvoorbeeld) een certificering heeft voor vloerisolatie, betekent niet dat ze ook gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van andere isolatiewerkzaamheden.

  3. Zijn de werkzaamheden en eventuele meerkosten goed beschreven? Het is vervelend als je achteraf wordt geconfronteerd met kosten waar je niet op had gerekend.

  4. Krijg je informatie over de garantie op de werkzaamheden en het materiaal? Check ook hoe lang die garantie geldig is.

Vind jouw checklist

Op de website van Milieu Centraal vind je een aantal volledige checklisten voor het aanvragen van een offerte. Hierin lees je waar je op kunt letten bij het aanvragen van een offerte voor deze specifieke verbetering. Ga naar de checklist voor vloerisolatie, dakisolatie, isolerend glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler.

 

Subsidie

Vraag je subsidie aan? Vraag dan het bedrijf om ook foto’s te maken tijdens de werkzaamheden. Deze foto's heb je nodig voor de subsidie-aanvraag.

Meer over subsidies
Stel zit achter de laptop. Ontdek hoe je je huis kunt verduurzamen.

Bedrijf aanmelden

Heb je een uitvoerend of adviserend bedrijf voor energiebesparende maatregelen? En wil je ook dat woningeigenaren je makkelijk kunnen vinden? Bekijk de voordelen van het bedrijvenregister en hoe je je kunt aanmelden.