Logo Rijksoverheid

Jouw gids voor een duurzaam huis

Hoe kun jij je huis energiezuiniger maken? En wat bespaar je met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp?

Zelf isoleren? Als de Meilandjes het kunnen, kun jij het ook!

Profiteer van subsidie op isolatie, warmtepomp en meer

De Meilandjes staan klaar om hun dak te isoleren.

Zelf je dak isoleren

Via het dak verliest een huis veel warmte. Met goede isolatie bespaar je flink op energierekening. Bekijk onze klusvideo’s en ontdek hoe je zelf jouw dak isoleert.

Aan de slag!
Twee mensen isoleren zelf het dak.

Een warmtepomp past in vrijwel elk huis

Een warmtepomp is een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor je cv-ketel, en past in vrijwel elk huis. Ontdek op deze pagina hoe warmtepompen werken en welke warmtepomp het beste bij de isolatie van jouw huis past.

Alles over warmtepompen
Groep mensen luistert naar uitleg van warmtepompinstallateur

Alle verbeteropties op een rij

Wat kun je allemaal doen om je huis duurzaam en energiezuinig te maken? Ontdek per mogelijkheid de voordelen, tips en ervaringen van anderen.

Maak een digitale kopie van je huis

Een digitale opknapbeurt voor je huis: dat kan met de tool van SmartTwin. Je maakt een account aan, vult je postcode in en krijgt een digitale kopie van jouw huis. Daarmee kun je aan de slag: selecteer de verbeteringen die jij wilt en ontdek wat het je kost en oplevert. Als je wilt, kun je meteen offertes opvragen. Goed om te weten: de tool werkt alleen goed op desktop of laptop.

Aan de slag met SmartTwin
Stel zit achter de laptop. Ontdek hoe je je huis kunt verduurzamen.

Huis verbeteren: waar begin ik?

Je kunt je huis in één keer verduurzamen, of stap voor stap. Wat is de handigste volgorde? En hoe combineer je dit met een verbouwing? Je leest het hier.

Wanneer is mijn isolatie goed genoeg?

Isoleren is de eerste stap om je huis duurzaam en energiezuinig te maken. Maar heeft meer isoleren altijd zin? Wanneer ben je ‘klaar’ met isoleren?

Wat kan ik doen als ik een woning huur?

Woon jij in een huurhuis? En wil je je huis verbeteren? Ontdek wat jij kunt doen: van je verhuurder aansporen tot grote verbeteringen, tot kleine aanpassingen die je zelf kunt doen en tips om snel energie te besparen.

Wat als ik geen geld heb om te verduurzamen?

Heb je niet genoeg spaargeld om je huis te verbeteren? Met de Energiebespaarlening leen je tegen gunstige voorwaarden geld voor bijvoorbeeld isolatie. Zo kun je eerder beginnen met besparen.

Vind een bedrijf om je huis te verbeteren

Zoek je een bedrijf voor dak-, muur- of vloerisolatie, isolerend glas, een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen? Ontdek hoe je een betrouwbaar bedrijf vindt en waar je op kunt letten bij de offerte.

Bekijk de tips
Twee medewerkers van het isolatiebedrijf brengen spouwmuurisolatie aan.