Logo Rijksoverheid

Zonnepanelenproject Parkstad

Voor:
  • Zonnepanelen

De Parkstad-gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal zijn gezamenlijk gestart met een zonnepanelenproject.

Het biedt aan 7.250 particuliere woningeigenaren de kans om te investeren in het verduurzamen van hun huis. Voor de deelnemers wordt alles geregeld voor het plaatsen van zonnepanelen: van installatie tot service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de eigen gemeente tegen een lage rente. Het zonnepanelenproject is een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energie-neutraal te zijn. Het gaat hierbij om een lening en kan gecombineerd worden met de BTW teruggave op zonnepanelen. 

Bedrag

Het te lenen bedrag is afhankelijk van uw situatie. U krijgt een maatwerkofferte. Alle particuliere woningeigenaren (ook met een smalle beurs), bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen meedoen. De deelnemers worden geheel ontzorgd: ze krijgen vijftien jaar garantie en service. Ze financieren de zonnepanelen door een lening af te sluiten met de gemeente tegen een lage rente. De aflossing is lager dan de huidige energierekening, deelnemers besparen dus kosten. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.

Regeling is voor iedereen met een met een kleinverbruikersaansluiting, dus ook voor huurders als zij toestemming hebben van de eigenaar

Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie op de website van de aanbieder van deze regeling.