Logo Rijksoverheid

Tips voor bedrijf en offerte

Je bent op zoek naar een isolatiebedrijf. Of naar een bedrijf dat een warmtepomp, zonneboiler, ventilatiesysteem of zonnepanelen kan installeren. Maar waar vind je een erkend en vakkundig bedrijf? En waar moet je op letten bij de offertes?

Je hebt je verdiept in de mogelijkheden om jouw huis te verduurzamen en weet wat je wilt verbeteren. Dan is het tijd voor de volgende stap: het regelen van de uitvoering. Dat wil je natuurlijk laten doen door een vakkundig bedrijf. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen, zodat je verschillende partijen met elkaar kunt vergelijken.

Vakkundige isolatiebedrijven

Erkende bedrijven voor het isoleren van je spouwmuur, buitenmuren, vloer, dak of ramen vind je op Wij-isoleren.nl. Alle bedrijven op wij-isoleren.nl zijn gecertificeerd of erkend. Je vindt op deze site ook informatie over welke garantie ze bieden, of ze zijn aangesloten bij een branchevereniging en of ze een geschillenregeling hebben. De verantwoordelijkheid voor de selectie van isolatiebedrijven en de informatie op wij-isoleren.nl is in handen van brancheorganisatie VENIN in samenwerking met Milieu Centraal.

Nodig een bedrijf uit voor een vrijblijvend adviesgesprek en vraag om referenties. Een belangrijk onderdeel van het gesprek is een inspectie. Het isolatiebedrijf checkt dan of jouw dak, gevel, ramen en vloer geschikt zijn om te isoleren.

Naar wij-isoleren.nl

Tips voor de offerte

Heb je een offerte ontvangen? Kijk dan of de volgende onderdelen in de offerte terugkomen:

  1. Welk materiaal wordt er gebruikt en wat is de gegarandeerde Rd-waarde? De Rd-waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de score, hoe beter.

  2. De materiaalkosten en arbeidsuren moeten afzonderlijk in de offerte vermeld staan. Op de arbeidskosten voor isolatie geldt namelijk een btw-tarief van 9%, terwijl op de materiaalkosten 21% btw wordt gerekend.

  3. Check de certificering van het bedrijf: geldt die voor het onderdeel waar jij een offerte voor opvraagt? Dat een bedrijf (bijvoorbeeld) een certificering heeft voor vloerisolatie, betekent niet dat ze ook gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van andere isolatiewerkzaamheden.

  4. Zijn de werkzaamheden en eventuele meerkosten goed beschreven? Het is vervelend als je achteraf wordt geconfronteerd met kosten waar je niet op had gerekend.

  5. Krijg je informatie over de garantie op de werkzaamheden en het materiaal? Check ook hoe lang die garantie geldig is.

De volledige checklists voor het aanvragen van een offerte vind je op de website van Milieu Centraal: vloerisolatie, dakisolatie, isolerend glas en gevelisolatie (kijk bij isolatiebedrijf vinden).

Vraag je subsidie aan? Vraag dan het bedrijf om ook foto’s te maken tijdens de werkzaamheden, waarop naam, merk, soort en dikte van het isolatiemateriaal te zien zijn. 

Vakmensen voor warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen

Zoek je een vakkundig bedrijf voor een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, ventilatiesysteem of biomassaketel? Op Centraalregistertechniek.nl vind je vakbedrijven die zijn erkend of gecertificeerd. Nodig een bedrijf uit voor een vrijblijvend adviesgesprek en vraag om referenties. 

Naar Centraalregistertechniek.nl