Logo Rijksoverheid

Isolatieglas

Enkel glas is al lang niet meer van deze tijd, en ook gewoon dubbel glas is achterhaald. Om de stap naar een aardgasvrije toekomst te maken, heeft je huis minimaal HR++ glas nodig. Triple glas zou mooi zijn. Met goed isolerend glas verbetert je wooncomfort en daalt je energierekening.

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor triple glas, zeker in woonruimten. Dit isoleert nog beter dan HR++ glas. De meerkosten vallen ten opzichte van de hele investering in nieuwe kozijnen mee. Kies daarbij voor isolerende kozijnen.

Zowel HR++ glas als triple glas is eenvoudig en snel te plaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid ramen, en eventuele kozijnen, die vervangen moeten worden, is het bedrijf één tot maximaal vijf dagen bij je bezig.

Verschillende soorten isolatieglas

HR++ glas

HR++ glas is tegenwoordig de standaard als het gaat om isolatieglas. Het staat voor hoog rendement. Het glas bestaat uit 2 glasplaten, met een ruimte daartussen. Deze ruimte bevat een edelgas (vaak argon), dat zorgt voor isolatie. Aan de binnenkant van het glas zit ook nog een onzichtbaar laagje met een isolerende coating.

Het rendement van een investering in HR++ glas is te vergelijken met een rente van 5% op je spaarrekening.

Triple glas

Triple glas werkt hetzelfde als HR++ glas, maar in plaats van 2 glasplaten, bestaat het glas uit 3 platen. Hierdoor isoleert het nog beter. Advies: als je kozijnen vervangen moeten worden, kies dan voor triple glas met isolerende kozijnen en dubbele kierdichting. Dan heb je de beste isolatie voor jouw woning.

Meer informatie voor een volgende stap

Meer informatie over isolatieglas vind je op milieucentraal.nl.