Logo Rijksoverheid

Subsidie van asbestdak naar duurzaam dak Provincie Flevoland

De Provincie Flevoland geeft subsidie voor het verwijderen van asbestdaken die worden vervangen voor een geïsoleerd dak en/of zonnepanelen.

Voor:
  • Woningisolatie
  • Zonnepanelen
  • Dak
  • Asbest verwijderen

Bedrag

Om in aanmerking te komen voor een subsidie is het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met saneren de grootste voorwaarde. Hiervoor is een basisbedrag van € 500 beschikbaar, met daarnaast € 6,50 per vierkante meter dakoppervlakte. Voor daken groter dan 250 vierkante meter geldt een bedrag van € 4,50 per vierkante meter. Wordt er naast het plaatsen van zonnepanelen ook isolatie aangebracht op het dak, dan komt er nog € 2,- per vierkante meter bij. Er geldt per eigenaar een maximum van € 25.000. Mocht het dak niet geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, dan mogen de panelen ook op een ander dak geplaatst worden.

Regeling

De regeling geldt niet alleen voor gebouwen die nog gesaneerd moeten worden, maar ook voor gebouwen die na 1 januari 2016 gesaneerd zijn. Mochten de eigenaren van die panden alsnog zonnepanelen met eventuele isolatie willen laten plaatsen, dan kunnen zij ook een subsidie aanvragen.

De subsidie loopt van 1 april 2019 tot en met 31 december 2020. Voor de subsidieregeling is maximaal €1,5 miljoen euro beschikbaar.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidie.