Logo Rijksoverheid

Subsidie groene daken Den Haag

Voor:
  • Groene daken

Wil je een groen dak aanleggen? Dan geeft de gemeente Den Haag subsidie.

Voor de aanleg van een groen dak krijgt u € 25 per vierkante meter groen dak tot een maximum van 50% van de aanlegkosten. U krijgt in totaal niet meer dan € 20.000 per aanvraag. Wanneer u bericht heeft ontvangen van de gemeente dat u subsidie krijgt, kunt u het groene dak aanleggen. 

U kunt deze subsidie ook combineren met de subsidie voor dak- en vloerisolatie van de gemeente Den Haag. De combinatie van het aanbrengen van dakisolatie met daarop de aanleg van een groen dak zorgt voor een uitstekende isolerende werking. 

Belangrijkste voorwaarden:

  • Het groene dak moet aangelegd worden volgens de bouwregels. Als het (intensieve) groene dak leidt tot een constructieve aanpassing of wanneer het betreffende pand een monument of beschermd stadsgezicht is en het groene dak is zichtbaar vanaf de straat, is een vergunning nodig. Vraag na bij het stadsdeelkantoor of u voor de aanpassingen een bouwvergunning nodig heeft en of er sprake is van een beschermd stadsgezicht.
  • Het dakoppervlak dat u beplant, is minimaal 10 vierkante meter.
  • Het groene dak moet minimaal een waterbergende capaciteit van 18 liter per vierkante meter groen dak hebben.
  • De helling van het dak is niet meer dan 35°. U wordt aangeraden om samen met een gecertificeerd bedrijf een juiste keuze van een groen dakpakket te maken bij een hellend dak. Voor schuine daken zijn er speciale dakpakketten in de handel die het wegglijden tegengaan.
  • Het groene dak moet tenminste een wortelwerende laag hebben
  • U kunt subsidie aanvragen tot 1 september 2022.

 

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidie.