Logo Rijksoverheid

Subsidie Energieadvies-op-maat Zwartewaterland

Om u te helpen met het bepalen en uitvoeren van de juiste energiebesparende maatregelen voor uw huis, heeft de gemeente Zwartewaterland energieproject Duurzaam (T)huis. Uw huis wordt doorgelicht door een erkende maatwerkadviseur. U kunt een beperkt energie adviesgesprek vragen of een volledig maatwerk advies uit laten voeren.

Voor:
  • Maatwerkadvies

Project Duurzaam (T)huis

Bij een beperkt advies komt een adviseur een uur bij u op bezoek. Hij neemt met u de belangrijkste maatregelen voor uw woning door. Bij een maatwerkadvies neemt de maatwerkadviseur de woning volledig op en verwerkt deze gegevens in een rapport. Daarin staat beschreven met welke energiebesparende maatregelen u het best energie kunt besparen en wat daarvoor ongeveer de kosten zijn. Daarnaast staat in het rapport wat het huidige energielabel is en het label na uitvoering van de maatregel(en).

Kosten

  • De gemeente vindt een goed advies en begeleiding bij het treffen van maatregelen belangrijk en subsidieert daarom het korte energieadviesgesprek. De gemeente draagt € 30 bij in de kosten van een energieadviesgesprek. 
  • De kosten van een uitgebreid maatwerkadvies zijn afhankelijk van het woningtype waarin u woont. De gemeente Zwartewaterland draagt € 150,- bij in de kosten van dit advies. U ontvangt van uw maatwerkadviseur een factuur, hierin is de subsidie verwerkt. De maatwerkadviseur ontzorgt u tijdens het hele traject.

Kijk voor meer informatie op de website van de aanbieder van deze subsidieregeling.