Logo Rijksoverheid

Subsidie afkoppelen regenwater Voerendaal

Voor:
  • Regenpijp afkoppelen van riool

Voor het afkoppelen van de regenpijp van de riolering verstrekt de gemeente Voerendaal een subsidie.

De gemeente doet mee aan de campagne Waterklaar.

Bedrag

  • € 20 per m² afgekoppeld verhard oppervlak waarbij het afgekoppelde hemelwater wordt vastgehouden met een bergingsvoorziening die voldoet
  • € 10 per m² afgekoppeld verhard oppervlak bij het afvoeren van het afgekoppelde hemelwater middels een voorziening naar een openbare hemelwatervoorziening (niet zijnde riool)
  • € 5 per m² afgekoppeld verhard oppervlak bij het afvoeren van het afgekoppelde hemelwater naar een tuin en/of openbare hemelwatervoorziening (niet zijnde riool) door het afzagen van de regenpijp

Er is een beperkt budget beschikbaar, dus wees er snel bij. Voor het Waterklaar adviesgesprek en eventuele subsidieaanvraag betaal je altijd eenmalig €20 inclusief BTW.

Belangrijkste voorwaarden

De nieuwe subsidieregeling is beschikbaar voor mensen die regenwater op een gemengd riool hebben aangesloten en eigenaar zijn van een huis/en of bedrijf. Tot uiterlijk 31 december 2023 kunnen kan een aanvraag ingediend worden. Er zijn drie mogelijkheden en vergoedingen om regenwater op jouw perceel af te koppelen. Deze moeten alle drie voldoen aan de gestelde voorwaarden:

  • een vast bedrag van € 20 per m² (horizontaal gemeten) afgekoppeld verhard oppervlak waarbij het afgekoppelde hemelwater wordt vastgehouden met een bergingsvoorziening die voldoet.
  • een vast bedrag van € 10 per m² (horizontaal gemeten) afgekoppeld verhard oppervlak bij het afvoeren van het afgekoppelde hemelwater middels een voorziening naar een openbare hemelwatervoorziening (niet zijnde riool).
  • een vast bedrag van € 5 per m² (horizontaal gemeten) afgekoppeld verhard oppervlak bij het afvoeren van het afgekoppelde hemelwater naar een tuin en/of openbare hemelwatervoorziening (niet zijnde riool) door het afzagen van de regenpijp.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidieregeling.